sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kesä meni, syksy tuli

Niin se vain kesä meni harrastaessa ja touhutessa koirien kanssa. Harrastamista on tosin hidastanut aikalailla molemmilla koirilla koko kesän vaivanneet iho-oireet. Leevi on kärsinyt toistuvista hotspot-ihottumista läpi kesän ja Brunon uintia taas on pitänyt rajusti rajoittaa ihottuman takia. Leeville suunnittelemani ensimmäinen tokostartti syksylle siirtyy auttamatta tuonnemmaksi, kun ei olla päästy koko kesänä kunnolla treenaamaan.

Brunolla iho-oireet alkoivat keväällä lumien sulettua ja ne osittain rauhoittuivat lääkevoiteella sekä erikoissampoolla. Loppukesästä ihottuma meni niin pahaksi, että Bruno sai kolmen viikon antibioottikuurin. Nyt seuraillaan, että paraneeko ihottuma lääkekuurilla kokonaan. Jos ihottuma paranee eikä uusi syksyllä tai talvella, niin todennäköisesti sen on aiheuttanut jokin vedestä tullut bakteeri. Jos sen sijaan ihottuma ei kunnolla parane ja uusii syksyn/talven aikana, niin Brunolle tehdään allergiatestit ja ruokavalion avulla pyritään selvittämään, onko iho-oireiden taustalla kenties ruoka-aineallergia.

Brunon ihottuman takia on pitänyt rajoittaa vesitreenit yhteen kertaan viikossa. Vepessä saatiin soven liikkeistä veneestä hyppy, veneen nouto ja hukkuvan pelastus hyvälle mallille, mutta vienti alkoi loppukesästä tökkimään aika pahasti, joten sove saa tältä kesältä jäädä. Treenaillaan vientiä kuivalla maalla talven aikana ja katsotaan ensi kesänä, josko soveen uskaltauduttaisiin.

Taipparitreeniä, hakuruutuun lähetystä

Taippareiden suorittaminen tämän vuoden puolella on vielä ihan mahdollista... olemme neljännellä varasijalla Lieksassa 14.9. pidettävään taipumuskokeeseen. En kyllä ole aivan vakuuttunut meidän taidoistamme. Brunon palautus on aika huonolla mallilla ja edellisessä treenissä se jätti varikset monen metrin päähän minusta. Nyt harjoittelemme kovasti käteen palautusta kotona kaikella mahdollisella. Muuten kyllä taipparit pitäisi olla ihan saavutettavissa: Bruno rakastaa riistaa, noutamista ja uimista eikä kanin jäljelläkään ole ollut mitään ongelmaa, palautuksessa on siinäkin tosin toivomisen varaa. Jääkööt kohtalon päätettäväksi, että pääsemmekö kokeeseen, yrittämään kyllä mennään, jos paikka meille irtoaa. Onhan tässä vielä muutama viikko aikaa hioa palautuksia....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti