lauantai 5. toukokuuta 2012

Tokounelmia...

Tänään kävin seuraamassa paikallisen koiraseuran järjestämiä tokokokeita. Remun kanssa aloitimme tokoharrastuksen käymällä ensin pentukurssin, tokon alkeiskurssin ja tokokurssin. Kurssien jälkeen tokoilumme on ollut säännöllisen epäsäännöllistä, tavoitteetonta haahuilua. Remu on innokas tekemään, mutta melko suurpiirteinen. Häiriöherkkyys on ollut suurin haasteemme. Paikallaolo epäilyttää minua eniten ja tämän päivän kokeen nähtyäni vieläkin enemmän. Alokasluokan paikalla olossa 5 koiran ryhmässä, vain yksi (kaverini koira) pysyi paikallaan, kun sen vieressä olevat koirat säntäilivät vuorollaan paikaltaan ja liikkeen loppu päättyi melkoiseen kaaokseen. Mietin vain, että mitähän siitäkin olisi tullut, jos Remu olisi ollut siinä rivissä. Paikallaolo täytyy siis saada pommin varmaksi ennenkuin uskallan koirani kanssa alokasluokkaan lähteä! En ole varma, onko tuo "pommin varmuus" edes mahdollista Remulle, raukka kun saa paniikin jo vappuserpentiinipommistakin;)

Kuitenkin tänään heräsi taas kytö, että ehkä jos kovasti tekisimme häiriötreeniä, niin voisimme osallistua oman yhdistyksen kokeisiin. Voitaisiin etukäteen käydä tutustumassa kenttään, jossa kyllä ollaan joskus Piritta Pärssisen viikonloppukurssilla oltukin. Niin ja sitten tietysti pitäisi harventaa palkkausta ja harjoitella superpalkkaa. Tuo palkkauksen satunnaistaminen ja palkkausajan pidentäminen ovat minulle jotenkin kovin vaikeita oppia. Sitä vaan sujuvasti syöttää koiralle nakkia ja kehuu suusanallisesti taukoamatta, kun koira tekee hyvin. Opittu tapa, josta on niin kovin vaikea oppia pois. Mutta jos sen nyt Remun kanssa opettelisi, niin sitten se tulisi jo itsestään pennun kanssa. Tässäkin asiassa Remu-parka joutuu olemaan "koekaniinina".

Tokojuttuja harjoitellaan joka aamu ja ilta vähintäänkin ruokakupilla. Maanantaina meillä alkaa Koirakoulu Vihmerän  Irene Turusen vetämä tokon alkeiskurssi. Olen tutustunut Ireneen koirajutuissa. Hänen koulutusfilosofiansa perustuu koiran positiiviseen vahvistamiseen sekä koiran aktiiviseen rooliin koulutustilanteissa. Tokon alkeet meillä on Remun kanssa varmasti ihan hanskassa, mutta kurssille mennään oppimaan uusia menetelmiä asioiden opettamiseen. Ehkä siellä oppii myös jotain uutta koirasta ja itsestä koiran ohjaajana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti